preskoči na sadržaj

Učenički dom Tehničke škole Zagreb

GLAZBENA SEKCIJA

 

O važnosti glazbe i njezinom utjecaju na čovjeka govori se već odavno. Platon je sve umjetnosti, a u prvom redu glazbu, smatrao snažnim sredstvima za oblikovanje čovjekova karaktera. 

Adolescencija je vrijeme kada je slušanje glazbe najintenzivnije i kada glazbeni ukus često postaje neodvojiv dio društvenog identiteta. 

Bavljenje glazbom utječe na razvoj društvenih vještina, razvijanje timskog rada, razvijanje osjećaja postignuća, samouvjerenosti, discipline i razvoj fizičke koordinacije. 

Naši talentirani glazbenici formirali su dva benda – tamburaški i pop-rock sastav. Redovito nastupaju na domskim priredbama, natjecanjima i gradskim manifestacijama.

Tradicionalno nastupaju na našoj božićnoj priredbi, manifestaciji „Advent u Zagrebu“ na Trgu bana Josipa Jelačića, regionalnoj Domijadi, Humanitarnom koncertu TŠZ u sklopu projekta „Škole za Afriku“, manifestaciji „Dojdi osmaš“ na Zrinjevcu i svečanoj večeri za maturante.  Priključili su se i akciji „Glazbom reci stop maltretiranju“ u organizaciji radija Antene Zagreb. 

Voditeljica glazbene sekcije je Rea Đapić.

 

 

 

 

 


COVID - 19

                              

KURIKULUM

KUĆNI RED

GPP

IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU GPP

KALENDAR RADA

školski kalendar 2021 2022

NOVE DROGE

MZO

AZOO

GRAD ZAGREB

CMS za škole logo
Učenički dom Tehničke škole Zagreb / / ucenicki-dom-tehnicka-zg.skole.hr / jadranko.milanovic@skole.hr
preskoči na navigaciju