preskoči na sadržaj

Učenički dom Tehničke škole Zagreb

PLESNA SEKCIJA

 

Ples prati čovjeka od pamtivijeka i crteži u špiljama pokazuju čovjeka kako pleše. U svojim počecima, ples je bio motorička reakcija na određene emocije, na pojačano veselje, strah, žalost, ljubav ili mržnju. Ta uzbuđenja bili su živahni, iracionalni, ali vrlo izraženi sljedovi pokreta, koji su uzastopnim ponavljanjem poprimili određeni ritmički obrazac i pretvorili se u ples.

Zbog načina života i rada u učeničkom domu, zajedničke aktivnosti učenika, kao što je ples, dio su stalnog društveno organiziranog djelovanja na mlade, mjesta kolektivnog života i odgoja. Time se potiče svijest mladih ljudi o važnosti pokreta za zdravlje, potiče se međusobna interakcija učenika, razvoj pozitivne slike o sebi, učenje odgovornosti i discipline. 

Plesna sekcija u našem domu dijeli se na hip-hop i folklor, a povezuje ih ljubav prema pokretu i glazbi. Hip-hop je moderni izričaj dok folklor njeguje tradicijski način plesa.

Naše talentirane učenice i učenici, uz redovne treninge dva puta tjedno, sudjeluju na Domijadi i nastupaju na svečanim priredbama Učeničkog doma i Tehničke škole Zagreb.

Voditeljica plesne sekcije je Zvjezdana Abramović.

 

 

 

 


COVID - 19

                              

KURIKULUM

KUĆNI RED

GPP

IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU GPP

KALENDAR RADA

školski kalendar 2021 2022

NOVE DROGE

MZO

AZOO

GRAD ZAGREB

CMS za škole logo
Učenički dom Tehničke škole Zagreb / / ucenicki-dom-tehnicka-zg.skole.hr / jadranko.milanovic@skole.hr
preskoči na navigaciju